Karaman 1 Şubesi

İŞTE SENDİKA İŞTE YETKİ İŞTE FARK

İŞTE SENDİKA İŞTE YETKİ İŞTE FARK

Eğitim-Bir -Sen Karaman Şubesi, yetkili sendika olarak katıldığı banka maaş promosyon pazarlığında eğitim camiası adına büyük bir kazanım elde etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir:

“Eğitim Bir Sen Karaman Şubesi Yetkili sendika olarak katıldığımız promosyon pazarlığında her eğitim çalışanı adına net 1983 TL alarak büyük bir kazanım elde ettik. 2752 personelimiz adına yapılan promosyon anlaşması  Mart 2018 den geçerli olmak üzere 3 yıllığına yenilenmiş oldu. Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarını temsil ettiğimiz anlaşma Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapıldı. Karaman Merkezde şubesi bulunan 9 bankanın teklif verdiği ihaleyi en yüksek teklifi veren Halkbank Karaman Merkez Şube kazandı. İhale sonucunda yapılan anlaşmaya  göre;

1. Banka her eğitim çalışanına 3 yıllık maaş ödemesi karşılığı net 1983 TL ödeme yapacak.

2. Ödemeler Mart ayı içinde tek seferde peşin olarak yapılacak ve bankada bununla ilgili herhangi bir havuz oluşturulmayacak.

3. Günlük para çekme limiti 2500 TL olarak yeniden düzenlenecek.

4. EFT, havale vs. hiçbir iş ve işlemden ücret alınmayacak.

5. Kuruma sonradan gelen personele her ay için 55 TL üzerinden hesap yapılarak promosyon ödenecek.

6. Promosyon aldıktan sonra , tayin ve diğer sebeplerle kurumdan ayrılan personelden geri iade istenmeyecek.

7. Şu anda eğitim çalışanı olup başka bankalarla anlaşması devam edenler sözleşmeleri bittikten sonra Halkbank’a gelecek ve yine kalan ay üzerinden promosyon alacak.

8. Süreç içerisinde bütün eğitim çalışanları aynı banka çatısı altında toplanmış olacak.

Ciddi bir pazarlık sonucunda elde edilen bu kazanım, bütün eğitim çalışanlarımıza hayırlı olsun. Biz laf değil iş üretiriz. Bu sonuç eğitim çalışanlarının şimdiye kadar aldığı en yüksek anlaşma anlamına da gelmektedir.

Bu kazanımın elde edilmesinde,  yönetim kurulumuzla beraber; gerek şartname hazırlama aşamasında, gerekse diğer süreçlerde uyumlu bir çalışma sergilediğimiz Milli Eğitim yetkililerine,  anlaşmaya bizzat katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu Bey’e, teklif vererek ihaleye katılan bütün bankalara,  ihaleyi en yüksek teklifle kazanan ve böylece eğitim çalışanlarına verdiği değeri ortaya koyan, Halkbank Karaman Merkez Şubesine teşekkür ederiz.” Dedi.