Karaman 1 Şubesi

YİNE YENİDEN EĞİTİM BİR SEN

Eğitim çalışanlarının büyük teveccühüyle Karaman il genelinde ve bütün ilçelerinde yetkiyi artırarak perçinleyen Eğitimciler Birliği Sendikası Karaman Şube Yönetimi adına açıklama yapan Şube Başkanımız Yunus Özdemir Temmuz 2020 mutabakatı sonrası bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamada;

“İlimizde ve Türkiye’de eğitim çalışanlarının tercihi yeniden Eğitim-Bir-Sen oldu. Bu yıl da eğitim camiasının teveccühü ile üye sayısını artırarak hatta en yakın rakibini ikiye katlayarak Karaman’da ve Türkiye’de genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen oldu.

Örgütlenme, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele, özgürlük alanlarını genişletme ve gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize medeniyet değerlerimizi kazandırma mücadelesinde çeyrek asrı geride bıraktığımız bu yılda üyelerimizin desteğiyle yetkimizi perçinledik.

Çalışmalarını sadece özlük haklarıyla sınırlandırmayan, üyesinin geleceği kadar ülkesinin geleceğini de önceleyen mücadele anlayışıyla; millet iradesinin payidar kalması için her zaman en önde olduk. Millî ve manevi değerlerimizin ve kültürümüzün gençlere miras olarak aktarılması için öğrencilerimizle birçok çalışma yaptık. Eğitimin bir maarif davası olmasını savunan bir sendika olarak bu yıl da büyüdük, mevcuda yeni değerler kattık ve kazandık.

Kadim medeniyetimizin kök değerlerine bağlı kalarak çalışma hayatının verimliliğinin artması, emeğin hak ettiği değeri bulması, maddi gelişim kadar manevi önceliklerimizin de gündemde kalması için mücadele verdik.

Kuruluşumuzdan itibaren vesayetçi yapıların zorlamalarına, ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortamların zorluklarına rağmen bu istikametten asla sapmadık. Ülkemizin zor durumlarında sağına soluna bakmadan, başkalarından medet ummadan ben varım diyebildik. Nasıl 15 Temmuz’da daha darbenin ilk anlarında meydanlarda olduysak şu salgın döneminde de Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev aldık, zor zamanlar da olsa koca çınarlarımız olarak gördüğümüz büyüklerimizin duasını almayı en büyük nimet saydık. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Bir an önce de bu salgın günlerinin tamamen bitip okullarımızın şenlikle ve sevinç kaynağımız çocuk cıvıltılarıyla dolup taşmasını dört gözle bekliyoruz. İnşallah bu özlemimiz en kısa zamanda gerçekleşir.

Eğitim-Bir-Sen, hak arayanların en güçlü buluşma ve örgütlenme adresi olmanın da ötesinde ülkemizin düşünen aklını, entelektüel duyarlılık ve cesaretini temsil eden en büyük sivil toplum örgütü; başta eğitim çalışanlarımız olmak üzere, gördüğü yoğun teveccühle kitlesel birleşmenin, bütünleşmenin merkezi; bir çeyrek yüzyılı aşan çalışmalarla ülke ve toplumun aktif, canlı bir değeri, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin güvencesi; önemini tarihine, kültürüne, ülkesi ve milletine bağlı olmaktan alan, dinamizmi millî varlığımıza mâl olmuş kurumsal bir değerdir.

1992 yılında yedi güzel adamdan biri üstat Mehmet Akif İnan’la başlayan sendikal yolculuk, bu hak ve özgürlük mücadelesi yeni üyelerle daha da güçlendi. Bu başarı destanı; emeğin, hakkın, mücadelenin de destanıdır. Bu, Eğitim-Bir-Sen’in sadece önde ve öncü olduğunun değil, aynı zamanda büyük bir mücadele, büyük bir çözüm, büyük bir çıkış olduğunun da tescilidir. Bu başarı, hiç kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun, yapıcı olmanın, disiplinli çalışmanın sonucu; ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını öne alarak sorunlara çözüm arayan anlayışımızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan, bilimsel çalışmaları, araştırma ve incelemeleri de olan bir yaklaşımın tezahürüdür.

İddiası ve idealleri olan bir camia olarak, yetkinin bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden hiçbir zaman gafil olmadık, olmayacağız. Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığı, istikametimizin doğruluğudur. Nitekim sendikamızın birlerden bine, binlerden on binlere, yüz binlere ulaşma başarısının özünde saklı olan gerçek; mücadele, çalışma, doğruluk ve memleket sevdasında bütünleşmektir.

Bizim gücümüz mücadelenin, çalışmanın, doğruluğun ve Türkiye’nin gücüdür. Bu azmin gücüdür. Bu bir memleket sevdasıdır. Bugünlere yılmadan, yorulmadan, inançla, azim ve kararlılıkla geldik. Sahada ve masada üye ve çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. Özümüzle, sözümüzle, söylemimizle bir olduk. En önemlisi milletimizle, tarihimizle, medeniyet değerlerimizle bir olduk.

Yorulmadık, sevdamız ve hayallerimiz bitmedi. Bu mücadelede daha güzel işler yapmak için, ülkemiz için, milletimiz için, öğrencilerimiz için ve bütün eğitim çalışanları için var olmaya devam edeceğiz.

Eğitim-Bir-Sen’in bugünlere gelmesinde, yeni ufuklardan yeni umutlara yol almasında emeği geçen herkese; şube başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, il divan kurulumuza, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, üniversite yönetimimize, işyeri temsilcilerimize, kadın, genç ve engelli komisyonumuza, bütün üyelerimize ve eğitim çalışanlarımıza, dualarına imzalarını katarak bize omuz veren bütün gönüldaşlarımıza yürekten teşekkür ediyor, sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz.” dedi