Karaman 1 Şubesi

Genç Stklardan ''TÜRKİYE İÇİN EVET'' yürüyüşü

Karaman Genç Memur-Sen, TÜGVA Karaman, Karaman AK Parti Gençlik Kolları, İlim Yayma Cemiyeti, Önder Genç Karaman, Genç İHH Karaman, Üniak Karaman üyeleri Türkiye için Evet yürüyüşü için Tren Garı önünde toplandı.

Tren Garı önünden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son buldu. Ellerinde Türk Bayrağı ve Evet Bayrağı taşıyan gençler, güzergah boyunca tekbir getirip, slogan attı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında konuşma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, “17 Nisan sabahı omuz omuza ülke için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek, şunları söyledi; “15 Temmuz’da bu meydan da aynen burada olduğu gibi herhangi bir partisine bakmadan, yaşına bakmadan, Çanakkale’de olduğu gibi 15 yaşındaki gencimizden 80 yaşındaki genç ihtiyarımıza kadar herkes bu meydandaydı. Biliyoruz ki bize saldıranlar nereden saldırırsa saldırsın artık Türkiye ayaklarının üzerine basmıştır, boynunu yükseltmiştir, ileriye doğru yürümeye devam edecektir. 15 Temmuz’da 33 tane 16 ile 25 yaş arasındaki gencimiz şehit oldular. Eğer o saldırı bu meydanda da olsaydı o gece buradaki gençlerimiz de canını vatan için vermeye hazırdı. Biz gençlerimize güveniyoruz, siyaseten de bayrağı devralacak olanlara şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Biz Karaman olarak 245 bin nüfus, ülke olarak 80 milyon nüfus, artık prangalarımızdan kurtulacağımız, daha hızlı hareket edeceğimiz, darbelerin olmadığı yeni yüzyıllara yelken açacağımız süreci yaşıyoruz. Bu sürecin şimdiden hayırlı mübarek olmasını diliyorum. 17 Nisan sabahı 80 milyon hep birlikte 15 Temmuz’da, Çanakkale savaşında olduğu gibi omuz omuza ülke için çalışmaya devam edeceğiz. Evet çıkarak biraz daha hızlı daha işlevsel bir yönetim sistemi ile devam edeceğiz.”

Karaman AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale de gençlik teşkilatları adına yaptığı konuşmada, iç ve dış düşmanlara, Türkiye’ye sahip çıkıldığını göstermek için evet yürüyüşü düzenlediklerini belirtti. “Türk halkını kendi tankı ve tüfeği ile vurmaya cürret etmiş FETÖ ve bunları 30 senedir yandakçılığını yapan PKK birleşmiş “hayırda hayır var” diyorlar” diyen Kale, şunları aktardı; “Biz hayr ve şerrin yalnızca Allahtan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyalar ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için evet diyoruz. 100 yıllardır dünya coğrafyasında fetih yapan icat bulan liderlik yapan gençler en son 15 Temmuz’da “zaman bendedir ve vatan bana emanettir” dediler ve doğdukları vatan savunmasında en ön saflarda şehit oldular. Şimdi onların bıraktığı sancağı bizler devralacağız.”