Karaman 1 Şubesi

KARAMAN EĞİTİM-BİR-SEN YENİ MEKANINDA

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi’nin yeni hizmet binası açıldı. 26 Haziran 2019 tarihinde saat 17.00’da yapılan açılış törenine Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Rektörü Mehmet Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Atilla Olçum ve Hasan Yayla’nın yanı sıra Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Osmaniye Eğitim-Bir-Sen Şube başkanları katıldı.

Açılış törenine ilk sözü alan Karaman Şube Başkanımız Yunus Özdemir mekânın bir imkân olduğunu vurgulayarak: “ Böyle güzel bir mekânın inşası bizim ölçeğimizdeki bir il için elbette mümkün olamazdı. Şayet genel merkezimiz bize maddi ve manevi destek vermemiş olsaydı... Onun için Ali Yalçın Başkanımıza ve onun şahsında bütün Genel Merkez Yöneticilerimize hassaten teşekkürlerimizi arz ederiz. Bizim ölçeğimiz derken şunu da özellikle belirtmek isterim. Bugün Karaman’ın coğrafi sınırı küçük gibi görünse de kendini Karaman göçmeni sayan binlerce insanın merkeziyiz biz. Bu manada bir ucu Balkanlarda bir ucu Karadeniz de bir ucu Kıbrıs da olan büyük bir coğrafyayız biz.

Bir bey her zaman beydir. Yeter ki ruh köklerinin yeraltı suları gibi şarıl şarıl çağladığı gönül coğrafyasına coğrafyaya sırtını dönmesin.” dedi.

Yeni hizmet binasının gönüllerin bir araya geldiği, ellerin üst üste konulduğu, ruhların birbiriyle taaşşuk ettiği, madde ve mananın herc ü merc edildiği bir yapı olduğuna değinen Başkan Özdemir: “Hemşehrimiz Yunus’un deyişiyle ol şara vardım ben dahi yapıldım taşu toprak arasında ...dediği gibi biz de mekanların sunduğu bu imkanlar vesilesiyle, biz de gönüllerimizi bedenlerimizi ve ruhlarımızı burada yoğurarak büyük medeniyet hayalimize hizmet etmeye çalışacağız. Bu manada kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gerek bu hizmet binasının alımında gerekse diğer hususlarda desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz şu anda da aramızda olup mutluluğumuzu bizimle paylaşan Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ederiz. Hakeza iki şubemizi özellikle belirtmeme müsaade edin. Konya’mız ve Kahramanmaraş’ımız. Onların verdiği maddi ve moral destek bizim için çok kıymetliydi. Bu vesileyle Nazif Başkanımızın şahsında Konya Eğitim-Bir-Sen yönetimine ve Abdülaziz Başkanımın şahsında Kahramanmaraş Eğitim-Bir-Sen yönetimimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise konuşmasında Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş tarihinden bugüne kadar geçirdiği süreçlere  değinerek: “Öncelikle sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan’ı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Biz medeniyet ufku olan bir sendikayız.  Sadece ülkemizdeki sorunlarla değil, dünyanın sorunlarıyla da ilgilenen ve tüm bunları dert edinen, bu sorunlara çözümler arayan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Göz rengimiz farklı olsa da, gözyaşı rengimiz aynı. Ten rengimiz farklı olsa da, ter rengimiz aynı. Bakış açılarımız farklı olsa da, acılarımız aynı.

Biz sendikacılığı değerlerimiz üzerinden yapıyoruz ve biz doğrunun peşindeyiz. Bizim mücadelemiz evrensel bir mücadeledir. Biz gelir dağılımı adaletini ve küresel adaleti sağlamak zorundayız. Malcom X’in bir sözü vardır: “Kimse size hakkınızı ve özgürlüğünüzü vermez. Adamsanız siz alırsınız.” İşte Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen böyle bir mücadelenin mekânıdır, yeridir.

Önümüz sendikal anlamda önemli bir dönemi işaret ediyor. 1-31 Ağustos arasında 5. Dönem toplu sözleşme süreci var. Şimdi 5. Dönem toplu sözleşmeye giderken önümüzde çok önemli sorunlarımız var. Kamu görevlilerinin çok büyük beklentileri var. 3600 ek göstergenin bu anlamda bütün kamu görevlilerini kuşatacak beklentiyi karşılayacak şekilde bir çerçevede sunulması, tartışılması ve bunun topluma kazandırılması noktasında Memur-Sen’in bir çalışması bir gayreti var. 4 toplu sözleşmede de gündeme getiriyoruz. Vergi adaletsizliği konusu bu anlamda canımızı yakan, canımızı sıkan konuların başında. Çünkü gelir vergisi alanında kayıplarımız var. Yardımcı hizmetlerde arkadaşlarımız var. Gelir idaresi sınıfına aktarılsın veya yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın. Onlarda ek gösterge sistematiğine dahil edilsin. Bu anlamda beklentiler karşılansın diye uzun süredir dile getirdiğimiz dillendirdiğimiz teklifler var.

Yine sözleşmeli memurların sorunlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle sözleşmeli memurların zorunlu çalışma sürelerinin 4+2 den 3+1 e düşülmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Sendikamız “Talebiniz Teklifimiz Olsun” diyerek üyelerinin ve çalışanların hak mücadelesine devam ediyor. Toplu sözleşmeye ilişkin genel teklifler ve hizmet kolu teklifleri şu an mutfak çalışmalarıyla şekilleniyor. Memur-Sen olarak memurlarımızın hak ettikleri ücreti ve değeri kazanabilmesi için mücadelemiz hep devam edecektir. Çünkü sorumluluğumuzun bilincinde biz büyük bir sendikayız.

İnşallah Karaman Eğitim-Bir-Sen şubemiz ve Memur-Sen bu yeni hizmet binamızda, bu çatı altında daha nitelikli, daha güçlü bir mücadelenin içinde olacaktır. Başta Şube Başkanımız Yunus Özdemir olmak üzere yönetimdeki tüm arkadaşlarımıza, iş yeri temsilcilerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza teşekkür ediyor, yeni hizmet binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Açılış töreni verilen kokteyl ile sona verdi.